AMSTERDAM - Ajax begint donderdag in de Arena niet op volle oorlogssterkte aan de halve finale van het nationale bekertoernooi tegen RKC Waalwijk. Trainer Frank de Boer geeft twee of drie basisspelers rust.

''Niet omdat we de tegenstander onderschatten'', zei hij. ''Maar wel vanwege het overvolle programma met wedstrijden tegen AZ en Spartak Moskou op komst.''

De Boer wilde nog niet vertellen wie op de bank mogen beginnen. Dario Cvitanich krijgt in ieder geval geen speeltijd. De Argentijn ontbreekt in de selectie omdat De Boer niet tevreden over hem is.

Ajax verdedigt dit seizoen de titel in het nationale bekertoernooi. De formatie plaatste zich met thuisoverwinningen op MVV (5-0), BV Veendam (3-0), AZ (1-0) en NAC Breda (4-1) voor de halve eindstrijd tegen de huidige nummer twee van de eerste divisie.

1000 fans RKC

Ajax verkocht tot woensdag 23.000 tickets voor het bekerduel. RKC Waalwijk krijgt in de Arena steun van ruim 1000 supporters.

De Brabanders wonnen in de aanloop naar de halve finale van Almere City, Cambuur en Noordwijk. De amateurs van Achilles '29 verloren na strafschoppen van RKC.