AMSTERDAM - Lewis Hamilton en Jenson Button hebben beiden hun zorgen geuit over problemen aan de McLaren MP4-26. Deze zouden mogelijk niet opgelost kunnen worden voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen, dat zondag 27 maart aanvangt met de Grand Prix van Australië.

Terwijl zowel Red Bull Racing als Ferrari tijdens eerdere voorbereidende testdagen indruk maakte met snelle tijden en probleemloos afgelegde racesimulaties, kende McLaren flink wat technische mankementen. Veel kostbare tijd op het circuit ging hiermee verloren."

"Het is lastig omdat we niet genoeg getest hebben om de auto naar behoren af te stellen. Dat is teleurstellend", zegt Button in The Times. "Als je niet ruim in de onderdelen zit en je hebt betrouwbaarheidsproblemen, kun je het testen niet goed afmaken, terwijl ontwikkelen zo belangrijk is.''

Geen vergelijking

Button vindt het vooral vervelend dat het team geen idee heeft waar het staat ten opzichte van de concurrenten. "We hebben wel enkele goede runs gedaan, maar het probleem is dat het niet genoeg was om onze snelheid te vergelijken met de anderen."

"We hebben ons verbeterd, maar niet voldoende. De volgende test in Barcelona (9 t/m 12 maart, red.) is echt heel belangrijk. Als we nu zouden gaan racen, zijn we daar absoluut niet klaar voor."

Opgehouden

Ook Buttons teammaat Hamilton is ontevreden over de voorbereidingen van McLaren op het nieuwe seizoen. "Op een dag reden we maar 38 ronden", zegt de wereldkampioen van 2008. "Het is geen enorm probleem, maar we hebben wat moeilijkheden gehad aan de achterkant van de auto. Dat heeft ons echt opgehouden."

"We hebben de zaken nu beter op orde, maar we liggen achter qua gereden kilometers. Dat maken we niet meer goed in de resterende vier testdagen."

Hamilton denkt dat het team hard moet werken om aan te haken bij de teams die het tempo op orde hebben. "Het is altijd moeilijk om mensen bij te halen. Waar we nu ook staan, we zullen twee keer zo hard moeten werken aan updates voor de eerste races. Dat doen Ferrari en Red Bull namelijk ook."