AMSTERDAM - Manchester United heeft dinsdagavond een kostbare nederlaag geleden in de topper tegen Chelsea. Op Stamford Bridge keerden de Londenaren een achterstand om: 2-1.

Door de overwinning mag Chelsea nog heel voorzichtig hopen op het kampioenschap. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti heeft nu nog negen verliespunten meer dan koploper United.

Via een droge knal van Wayne Rooney nam de formatie van Alex Ferguson na een half uur een voorsprong.

Daarna kwam Chelsea opzetten. Het spel was niet verfijnd, maar United werd meer en meer teruggedrongen. Edwin van der Sar redde kort voor rust nog op een vrije trap van Frank Lampard, maar de doelman moest vroeg in de tweede helft het antwoord schuldig blijven op een inzet van David Luiz.

Makkelijk gegeven

Een makkelijk gegeven strafschop bracht de regerend landskampioen tien minuten voor tijd de zege. Invaller Yuri Zhirkov werd licht aangetikt door Chris Smalling, waarna Lampard hard raak schoot vanaf elf meter.

In blessuretijd ging Nemanja Vidic er aan United-zijde nog met zijn tweede gele kaart af. Hij mist hierdoor het treffen met Liverpool.

United speelde met dezelfde elf die zaterdag Wigan Athletic met 4-0 versloeg. Het was voor het eerst in 165 wedstrijden dat coach Alex Ferguson twee keer achter elkaar hetzelfde team opstelde.

Ongelooflijk

Daaraan weet de Schot de nederlaag niet. Het was vooral scheidsrechter Martin Atkinson die het moest ontgelden. "Die strafschop werd zo eenvoudig gegeven, ongelooflijk. Dat soort beslissingen bepalen de wedstrijd en die man fluit elke week", foeterde Ferguson.

De overwinning van Chelsea zal overigens ook bij Arsenal met gejuich zijn ontvangen. Het elftal van Arsène Wenger kan nu op één punt komen van de koploper.