AMSTERDAM - Robin van Persie is zeker drie weken uitgeschakeld. Dat meldt Arsenal dinsdag. Van Persie moet daardoor onder meer de return in de Champions League tegen FC Barcelona laten schieten.

De spits van Arsenal liep afgelopen weekend een knieblessure op in de van Birmingham City verloren finale van de League Cup.

Van Persie maakte in dat duel de 1-1 en botste bij zijn doeltreffende volley met zijn rechterknie op een tegenstander.

Een scan wees dinsdag uit dat Van Persie minimaal drie weken rust moest houden. Arsenal speelt woensdagavond de replay in de vierde ronde van de FA Cup tegen Leyton Orient.

Zaterdag wacht een thuisduel met Sunderland. Drie dagen later verdedigt Arsenal een 2-1 voorsprong bij FC Barcelona.

Slecht nieuws

''Het kan ook langer dan drie weken duren. Helaas bracht de scan slecht nieuws", aldus Arsenal-trainer Arsène Wenger die met meer personele problemen kampt in de aanloop naar het duel met Barcelona. Aanvaller Theo Walcott is er zeker niet bij door een enkelblessure.

Wenger hoopt wel een beroep te kunnen doen op zijn aanvoerder Cesc Fabregas die last heeft van zijn hamstring. ''Hij is er mogelijk wel bij. Cesc maakt snel progressie."

Ook verdediger Laurent Koscielny kwakkelt met zijn hamstring. Middenvelder Alexandre Song kampt met knieklachten. Het drietal mist woensdag de ontmoeting met Leyton Orient in de FA Cup.

Oranje

Van Persie was in de heenwedstrijd nog trefzeker. Het is niet zijn eerste blessure dit seizoen. Hij miste een groot deel van de eerste seizoenshelft door een zware enkelblessure.

Van Persie ontbrak daardoor ook bij de eerste vier EK-kwalifcatieduels van Oranje. Zijn deelname aan de dubbele ontmoeting met Hongarije komt door de nieuwe blessure mogelijk ook in gevaar. De kwalificatiewedstrijden worden op 25 en 29 maart afgewerkt.