AMSTERDAM - Ola Toivonen heeft het voorstel van de KNVB voor een schorsing van vier duels geaccepteerd. De aanvaller wordt bestraft voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Ajacied Jan Vertonghen tijdens de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen zondag.

De aanvaller wordt bestraft voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Ajacied Jan Vertonghen tijdens de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen zondag.

De Zweed van PSV kwam een week eerder ook al in opspraak toen hij op de tenen van NAC-speler Nemanja Gudelj ging staan en hem vervolgens een rode kaart wist aan te smeren. Dat gedrag werd aanvankelijk door de clubleiding van de koploper goedgepraat.

Indruk

De directie van PSV doet dinsdag echter afstand van de 'misdragingen op het voetbalveld'. "PSV is, en was altijd, fel gekant tegen alle vormen van geweld op en rond het voetbalveld. Misdragingen van PSV’ers worden zeer serieus genomen en niet getolereerd", staat te lezen op de clubsite.

"Als de indruk is gewekt dat spelersgedrag pas serieus genomen wordt als dit publiekelijk uitgesproken wordt, nemen wij dit misverstand graag weg."

Vertonghen

De zaak tegen Jan Vertonghen is na vooronderzoek geseponeerd. De Ajacied raakte in dezelfde wedstrijd PSV'er Marcelo met de vuist in de maagstreek.

De assistent-scheidsrechter heeft verklaard het voorval te hebben gezien en beoordeeld, en ook Marcelo heeft geen belastende verklaring afgelegd.