AMSTERDAM - De wielerploeg van Vacansoleil-DCM heeft er bij Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra op aangedrongen voor de start van de Tour de France in juli duidelijkheid te geven over hun toekomstplannen.

De contracten van de twee Nederlandse renners lopen eind dit seizoen af en de ploeg dringt er op aan dat de twee speerpunten voor de start van de Tour de France hun intenties kenbaar maken. Dat zegt de algemeen manager van de ploeg Daan Luijkx tegen NUsport.

"Voor de Tour moet ik er met ze uit zijn", aldus Luijkx. "We zijn al in gesprek met ze. De Tour is het wielerpodium van de wereld en wij moeten ook naar de toekomst kijken. Ik vind dat je in de Tourploeg renners moet opstellen die tot 2013 onder contract staan."

Luijkx wil het 'niet zo hard stellen' dat Hoogerland en Westra geen Tour de France rijden indien ze hun contract niet hebben verlengd. "Maar", zegt hij, "onze voorkeur heeft het met renners naar de Tour te gaan die langer aan ons verbonden zijn."

In het nieuwste nummer van het magazine van NUsport dat vanaf dinsdag in de winkels ligt staat een uitgebreid interview met Daan Luijkx. Het magazine is ook online te bestellen.