AMSTERDAM - De Renault-motoren waarmee Red Bull Racing in 2011 aan de start verschijnt, gaan vanaf de opening van het kampioenschap door het leven als Infinti. Dat is de naam van het premium-merk van Nissan, de Japanse autofabrikant die voor 44,5 procent in handen is van Renault.

Dat meldt de BBC. De overeenkomst wordt waarschijnlijk voorafgaande aan de autoshow in Geneve aangekondigd.

De deal scheelt Red Bull Racing acht miljoen euro aan uitgaven die de renstal normaal gesproken besteedt aan de motorendeal met Renault. Nissan betaalt grof om de naam Infiniti, dat overigens ook op de Nederlandse markt actief is, aan de Formule 1 te koppelen.

Het geld dat het team van wereldkampioen Sebastian Vettel en Mark Webber bespaart op de motoren (ongeveer 5% van het totale budget) kan nu in de ontwikkeling van de auto worden gestoken. Red Bull was het enige topteam dat voor de motoren moest betalen.

Technisch zijn er geen verschillen aan de krachtbronnen, het gaat slechts om een andere sticker op de motorkap en op de motor zelf. Tevens zal Red Bull-Renault waarschijnlijk verder gaan als Red Bull-Infiniti.