DOHA - Vera Zvonareva is zaterdag de winnares geworden van het WTA-toernooi in Doha. De Russische versloeg in de finale de Deense nummer één van de wereld Caroline Wozniacki: 6-4 6-4. Het is de eerste toernooizege van het jaar voor Zvonareva.

''Dit is een speciaal moment voor mij. Ik heb hier zoveel fans en het geeft een geweldig gevoel om hier te winnen", jubelde Zvonareva die in 2008 nog de eindstrijd verloor in Doha. ''Het was een zware wedstrijd en ik moest agressief spelen."

Wozniacki was vorige week nog de sterkste in Dubai. Tegen Zvonareva kwam ze er echter niet aan te pas. Ze brak de service van haar opponente twee keer, maar liet zich steeds meteen terugbreken.

Frustratie

Zvonareva plaatste de beslissende break op 2-2 in de tweede set. Wozniacki smeet even later haar racket frustratie op de grond.

Het bleek de opmaat voor de elfde toernooizege van Zvonareva. Ze pakte haar laatste titel meer dan een jaar geleden in Pattaya City. ''Toen ik hier kwam had ik niet verwacht te kunnen winnen. Het is fantastisch."