LOS ANGELES - David Beckham heeft donderdag (plaatselijke tijd) de training bij LA Galaxy hervat. De Engelse voetballer hield de afgelopen maanden zijn conditie op peil bij Tottenham Hotspur.

In de Verenigde Staten werd het echter niet door iedereen gewaardeerd dat hij zich daardoor later bij zijn ploeggenoten in Los Angeles voegde.

''In deze periode van mijn loopbaan, zeker na mijn blessure, was het voor mij belangrijker te trainen dan op het strand te zitten'', verdedigde Beckham donderdag zijn verblijf in Engeland. ''Ik wil fit blijven en nu kom ik ook sterker terug dan vorig seizoen.''

Beckham miste het grootste deel van vorige Amerikaanse seizoen vanwege een achillespeesblessure. Manager Harry Redknapp van de Spurs heeft nog geprobeerd om Beckham tijdens zijn verblijf in Engeland op huurbasis te laten meespelen, maar die mislukten.

Seizoensstart

''Ik had die kans graag gepakt, maar nu was het in ieder geval beter om drie maanden toch iets te doen in plaats van stil te zitten. Mijn belangrijkste doel was om weer helemaal fit te worden voor LA Galaxy.''

Het seizoen in Amerika begint voor LA Galaxy op 15 maart. Beckham heeft ook een uitnodiging gekregen voor het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton op 29 april. Maar hij weet nog niet of hij daarbij aanwezig zal zijn omdat zijn club op 1 mei een wedstrijd heeft.