AMSTERDAM - Hoewel Sebastian Vettel als wereldkampioen een begenadigde status heeft, ziet hij Michael Schumacher nog altijd als zijn grote voorbeeld. "Ik kan veel van hem leren, hoewel ik zijn stijl niet wil kopiëren."

Vettel kan er maar moeilijk aan wennen dat hij sinds vorig seizoen met Schumacher op de grid staat. “Ik zie hem eerder als vriend dan als concurrent”, vertelt de coureur van Red Bull aan ADAC Motorsport.

“Natuurlijk zijn we beiden eerzuchtig. Mocht er tussen ons ooit iets voorvallen op de baan, dan weet ik zeker dat we het zullen uitspreken.”

Wegbereider

Vettel hoopt dat Schumacher dit seizoen de weg naar boven inzet met Mercedes GP. “Ik wens hem veel succes, maar ook weer niet teveel. Als hij beslag legt op de tweede plaats in het kampioenschap, ben ik tevreden.”

De stelling dat Vettel dankzij 'wegbereider' Schumacher momenteel actief is in de Formule 1 wordt door de wereldkampioen verworpen.

“Het is niet zo dat hij me een plaats bij Red Bull heeft bezorgd. Wel heeft hij bijgedragen aan de populariteit van onze sport in Duitsland. Dankzij Michael vallen de prestaties van Duitse coureurs sneller op.”

Vettel sluit niet uit dat hij net als Schumacher op 42-jarige leeftijd nog Grands Prix betwist. “Ik heb al meermaals gezegd dat ik me ergens tussen mijn 35e en 45e terugtrek uit deze sport.”