Bayern treft Real Madrid

NYON - Roy Makaay staat met Bayern München voor een loodzware opgave in de achtste finales van de Champions League. De Duitse ploeg werd vrijdag in Nyon tijdens de loting gekoppeld aan het sterrenteam van Real Madrid. Makaay en zijn makkers spelen eind februari (24 of 25) eerst thuis. Twee weken later volgt de return.

"Elke andere tegenstander was zwaarder geweest", was het opvallende commentaar van Makaay. "Wij hebben tegen Real Madrid een positieve balans opgebouwd. Ik vind het een prachtige loting."

Bayern en Real zijn in het toernooi om de Europacup voor landskampioenen oude bekenden van elkaar. De twee ploegen speelden onderling sinds het seizoen 1975-76 veertien wedstrijden. Vier keer bereikte Bayern de volgende ronde, driemaal zegevierde Real in de dubbele ontmoeting.

De laatste tweestrijd was twee seizoenen geleden in de kwartfinales van de CL. Met 2-0 en 1-2 verzekerde de Spaanse ploeg zich van een plaats bij de laatste vier. Real won de Champions League in 2000 en 2002. In 2001 was de eindzege voor Bayern, mede dankzij ondermeer een triomf op de Spaanse rivaal in de halve eindstrijd (1-0 en 2-1).

Stuttgart - Chelsea

VfB Stuttgart trof het bij de zwaar gestuurde loting op het Zwitserse hoofdkantoor van de UEFA evenmin. De koploper van de Bundesliga moet het opnemen tegen het kapitaalkrachtige Chelsea, de ploeg van Hasselbaink en Melchiot. Ook Stuttgart speelt eerst thuis. De Duitsers kunnen zich tegen Chelsea revancheren voor de verloren finale in het Europacuptoernooi voor bekerwinnaars in . De ploeg uit Londen won destijds in Stockholm met 1-0.

Manchester - Porto

Ruud van Nistelrooij lootte met Manchester United tegen FC Porto, de winnaar van de UEFA-beker. De Engelse ploeg speelt eerst in Portugal. Ook Dennis Bergkamp begint met Arsenal eerst uit, bij het Spaanse Celta de Vigo. Sander Westerveld lootte met Real Sociedad eerst een thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon.

Titelhouder AC Milan, met Clarence Seedorf, neemt het eerst in Tsjechië op tegen Sparta Praag. Deportivo, de kwelgeest van PSV in de groepsronde van de CL, ontvangt eind februari Juventus (Edgar Davids). AS Monaco, de winnaar in de poule van PSV, reist naar Lokomotiv Moskou.

NUwerk

Tip de redactie