BREDA - Ed Busselaar is de nieuwe algemeen directeur van NAC Breda. Dat maakte de eredivisieclub woensdag bekend.

De ondernemer was aan het begin van dit seizoen nog werkzaam voor Willem II. Busselaar komt uit het bedrijfsleven en zal bij NAC flink moeten saneren.

De clubleiding van het noodlijdende NAC Breda heeft woensdag melding gemaakt van nieuwe tegenvallers op financieel gebied.

Het bestuur omschrijft de liquiditeitspositie van de Brabantse eredivisieclub als ''zeer zorgelijk''. Volgens voorzitter Bas van Bavel heeft NAC veel moeite met het betalen van de rekeningen.

Onregelmatigheden

Bij NAC Breda zijn bij een interne controle onregelmatigheden in de administratie aangetroffen. Het gaat om een onvolwaardige en oninbare vordering van 475.000 euro op de Eredivisie CV aan het einde van het boekjaar 2008-2009.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft de licentiecommissie verzocht om de mogelijke consequenties ten aanzien van het licentiereglement te onderzoeken. Dat onderzoek zal naar verwachting enkele weken duren. De licentiecommissie wil namelijk eerst kennis nemen van de uitkomsten van het interne onderzoek door NAC Breda.

Mommers

NAC Breda stelt op de website dat het betreffende boekjaar onder de verantwoordelijkheid viel van de toenmalige algemeen directeur, Theo Mommers. Hij meldde zich in april ziek. Beide partijen zijn met elkaar in onderhandeling om de arbeidsrelatie te beëindigen.

De club meldde eerder al een verlies van 4,2 miljoen euro over het afgelopen seizoen.

Door slecht betalingsgedrag van debiteuren, lagere tv-inkomsten dan begroot (370.000 euro minder) en de foutieve vordering op de ECV zullen de halfjaarcijfers, die komende week worden afgerond, negatiever uitvallen dan tot voor kort verwacht. De KNVB heeft de club wegens het wanbeleid één punt aftrek in de competitie opgelegd.