PSV loot AC Perugia

NYON/EINDHOVEN - PSV komt in de derde ronde van de UEFA-beker uit tegen de Italiaanse club AC Perugia. De Eindhovense ploeg speelt op 26 februari eerst uit. Een week later is de return in het Philipsstadion (3 maart).

PSV had vrijdag bij de loting in Nyon een beschermde status. De UEFA verdeelde de 32 ploegen over vier groepen, op basis van de geografische ligging en de clubprestaties uit het verleden. PSV was één van de vier geplaatste teams in groep 2 en kon naast AC Perugia loten tegen Besiktas (Tur), FK Teplice (Tsj) en Groclin Grodzisk (Pol).

Prima loting

Met Perugia heeft de landskampioen het goed getroffen. De Italiaanse ploeg staat op de zestiende plaats in de Serie A met slechts 7 punten uit 12 wedstrijden. De club van de rijke en excentrieke voorzitter Gaucci wacht dit seizoen nog op de eerste competitiezege.

Perugia, de oude club van ex-Ajacied Kreek, is op het Europese podium voorlopig wel succesvol. De bonte ploeg, met onder anderen drie Grieken en de Australische doelman Kalac (ex-Roda JC) in de gelederen, schakelde in de UEFA-beker FC Dundee (1-0 en 2-1) en Aris Saloniki (1-1 en 2-0) uit.

Kleurrijk figuur

Voorzitter Gaucci is in het Italiaanse voetbal een kleurrijk figuur. Hij trekt vaak de aandacht met pittige uitspraken, vooral als hij zich weer eens benadeeld voelt door de arbitrage. Met de komst van Saadi Al Gadaffi, de zoon van de Libische staatsleider, veroorzaakte de voorzitter eveneens veel commotie. Door een dopingzaak is de prominente voetballer echter alweer verdwenen bij Perugia.

Met zijn laatste initiatief haalde Gaucci eveneens de buitenlandse media. Perugia wil als eerste club een vrouwelijke speler in het elftal opstellen. De relgevoelige voorzitter heeft zijn zinnen gezet op de Duitse international Birgit Prinz, de beste speelster van het recente wereldkampioenschap in de Verenigde Staten.

"Dat wordt oorlog met de FIFA", sprak Gaucci opgetogen. "Maar er zijn nog geen regels die het meespelen van vrouwen beletten. Dus ik laat me niet tegenhouden." Bij PSV waren de reacties positief op de loting. "Ik ben zeker niet ongelukkig met deze loting", zei aanvaller Arjen Robben voor de microfoon van Omroep Brabant. "Maar we moeten ze niet onderschatten. Als je uit vier ploegen kunt kiezen, moet je tevreden zijn met deze uitkomst."

In de ogen van Robben had PSV het met Besiktas of Teplice een stuk slechter kunnen treffen. "Besiktas is een behoorlijke, stugge ploeg die ook Champions League heeft gespeeld. Teplice kennen we van Feyenoord. Het blijven Tsjechen en daar hebben we als Nederland geen goede ervaringen mee. Dat we eerst uit spelen is een voordeel. Je moet daar scoren en dan thuis het karwei afmaken."

Tip de redactie