KOPENHAGEN - Nicolas Anelka heeft het geplaagde Chelsea in ieder geval nog zicht gegeven op één prijs. De Londense ploeg was in de eerste knock-outronde van de Champions League op bezoek bij FC Kopenhagen duidelijk te sterk: 2-0. De Fransman maakte beide treffers.

De geplaagde coach Carlo Ancelotti had in Kopenhagen gekozen voor een systeem met twee spitsen in plaats van drie.

Didier Drogba begon daarom aan de kant ten faveure van aankoop Fernando Torres en Anelka. Met name die laatste toonde zich van zijn gevaarlijkste kant met doelpunten in de 17e en de 54e minuut.

Seizoen redden

Chelsea, dat zaterdag door Everton uit het toernooi om de FA Cup werd gestoten en in de competitie op ruime achterstand van leider Manchester United staat, kan in de Champions League het seizoen nog redden.

Anelka had een doelpoging via de voet van verdediger Mikael Antonsson verijdeld zien worden, maar al na 17 minuten was het prijs voor de Fransman.

Een verkeerde pass van Kopenhagen-aanvaller Jesper Gronkjaer - ex-Ajax en ex-Chelsea - werd door Anelka opgepikt waarna hij doelman Johan Wiland passeerde.

Eenrichtingsverkeer

Het bleef voor rust eenrichtingsverkeer met mogelijkheden voor Torres maar vooral toch Anelka. Kopenhagen, de verrassing bij de laatste zestien in de Champions League, stelde er weinig tot niets tegenover.

Eigenlijk veranderde er na rust in het door de Nederlander Björn Kuipers geleide duel niet veel. Anelka schoot op aangeven van Frank Lampard knap raak en Chelsea verloor geen moment de controle. Een kwartier voor tijd mocht Drogba Anelka komen aflossen.

Kopenhagen-trainer Stale Solbakken hield de Nederlandse verdediger Jos Hooiveld, gehuurd van Celtic, 90 minuten op de bank. De coach en zijn team wacht over drie weken in Londen een vrijwel kansloze missie.