LYON - Real Madrid is er opnieuw niet in geslaagd Olympique Lyon te verslaan. Het elftal van José Mourinho kwam dinsdag in de achtste finales van de Champions League in Frankrijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Karim Benzema, oud-speler van Lyon, zette de 'Koninklijke' na ruim een uur spelen nog wel op voorsprong. Bafétimbi Gomis maakte zeven minuten voor tijd alsnog gelijk en voorkwam zo de eerste zege van Real in zeven onderlinge confrontaties.

De eerste helft was matig. De Madrilenen drongen af en toe aan, rekenend op een technische bevlieging van Cristiano Ronaldo, maar werden zelden gevaarlijk.

Beste kans

De Portugese aanvaller dwong doelman Hugo Lloris een keer gestrekt naar de hoek, maar dat was na een goed zichtbare vrije trap van een meter of dertig.

Olympique Lyon, met de herstelde Yoann Gourcuff centraal voorin vlak achter Gomis, kreeg zelfs de beste kans. Oud-Feyenoorder Michel Bastos zette na een counter over links goed voor.

Iker Casillas kreeg de bal, na een vervaarlijke duik, niet onder controle waarna Gomis via de arm van de Spaanse keeper hoog over schoot.

Real-huurling Emmanuel Adebayor stond er als diepe spits dikwijls wat verloren bij, ook al omdat Alvaro Arbeloa als linksachter in aanvallend opzicht een stuk behoudender is dan Marcelo.

Real op jacht

Mourinho praatte in de pauze met succes op zijn manschappen in. De nummer twee van de Primera Division ging op jacht naar de openingstreffer. Het geluk - Ronaldo vrije trap binnenkant paal, Sergio Ramos kopbal lat - lachte de Fransen toe.

Die meevallers deden Lyon even opveren. De trefzekerheid en verrassende ideeën van de geblesseerde Lisandro (hamstring) werden echter node gemist.

Diens Argentijnse vervanger César Delgado bleek de oplossing niet. Halverwege de tweede helft achtte Mourinho de tijd rijp Benzema het zo vertrouwde gras van Stade de Gerland op te sturen voor Adebayor.

Snelle goal

De Franse international had amper tien tellen nodig om te scoren en vierde dat ingetogen. Mesut Özil en Ronaldo deden het voorbereidende werk. Cris kwam op de doellijn te laat om te redden.

Real leek het duel vervolgens redelijk simpel uit te kunnen spelen. De 1-1 van Gomis, zeven minuten voor tijd, viel dan ook onverwacht maar maakt de return interessant.