Koeman tot 2006 bij Ajax

AMSTERDAM - Ronald Koeman heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot 1 juli 2006. De huidige verbintenis met de hoofdtrainer/coach liep komende zomer af. Koeman werd in december bij Ajax aangesteld als opvolger van Co Adriaanse.

De uitwedstrijd tegen Club Brugge (2-1) in de eerste ronde van de UEFA Champions League van afgelopen dinsdag was zijn honderdste officiële wedstrijd als coach van Ajax. Koeman boekte in die reeks overwinningen, 21 gelijke spelen en zestien nederlagen.

De contractverlenging van de oud-international komt in de ArenA niet geheel onverwacht. Het bestuur van de Amsterdamse club liet in de afgelopen maanden meer dan eens weten graag met de Groninger, die geboren is in Zaandam, te willen doorgaan. Koeman en zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk stelden zich niet afwijzend op tegen een langer verblijf bij Ajax, maar benadrukten dat ze daarover pas eind van dit jaar inhoudelijk wilden praten.

Na de dramatische uitschakeling dinsdag in Brugge op het Europese podium liet Koeman weten dat hij bereid was om de onderhandelingen met algemeen directeur Arie van Eijden en technisch directeur Louis van Gaal te openen. Ondanks de sportieve domper in de Champions League zei hij nog genoeg uitdagingen bij Ajax te zien. "We moeten dit seizoen gewoon kampioen worden. Dan is het seizoen toch nog geslaagd."

Bang voor een leegloop was hij niet, zo liet hij weten. "Misschien is onze uitschakeling in Europa juist een extra reden voor onze talenten om een jaar langer bij ons te blijven", sprak hij hoopvol. Voor Van der Vaart, Ibrahimovic, Maxwell en Trabelsi zou al serieuze belangstelling bestaan. Met de doorgebroken international Sneijder is Ajax in gesprek over een flinke verbetering van zijn contract.

Koeman rekent erop dat bij eventuele verkopen geld vrijkomt voor nieuwe spelers. Ook verwacht hij een verdere doorstroming vanuit de jeugdopleiding naar de A-selectie.

Koeman won in 2002 met Ajax de landstitel en de Amstel Cup. Vorig seizoen bereikte de 78-voudige international met zijn jonge ploeg de laatste acht in de Champions League.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie