Hofland wil weg bij PSV

EINDHOVEN - Kevin Hofland (24) wil weg bij PSV. De verdediger heeft de Eindhovense club laten weten dat hij daar geen toekomst meer ziet. Inmiddels is zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer op zoek naar een nieuwe werkgever voor de verdediger. "Er zijn inmiddels wat contacten", aldus Oosterveer. "Maar er hebben zich nog geen clubs gemeld bij PSV."

Een andere club in Nederland is voor Hofland niet bespreekbaar. De voorkeur van de zesvoudig international is duidelijk. "Engeland heeft altijd mijn voorkeur gehad", zegt hij. "Dat land is de eerste optie en we gaan nu kijken of een club interesse voor me heeft. Ik wil het EK halen en dat moet ik aan spelen toekomen om mezelf bij bondscoach Advocaat in beeld te spelen."

PSV is op de hoogte van de onvrede bij Hofland. Manager scouting en transfers Frank Arnesen weet dat "er iets speelt". "En als een speler de club wil verlaten, moet je samen om de tafel om te luisteren en te kijken hoe de situatie ligt. We hebben er op zich wel oren naar. Als een speler weg wil, moet hij niet blijven. Maar het moet voor PSV ook een geschikt moment zijn."

Volledig inzetbaar

Hofland heeft sinds zijn rentree na lang blessureleed geen basisplaats. Oosterveer: "Mensen die een beetje hebben opgelet de laatste periode kunnen concluderen dat hij bij PSV geen vaste waarde meer is. Wilfred Bouma heeft zijn plaats in het elftal overgenomen en Hiddink heeft zijn vertrouwen in hem uitgesproken."

Hofland: "Daar heb ik begrip voor en vrede mee. Maar Hiddink heeft wel aangegeven dat hij het liefst met een linker- en een rechterverdediger speelt. Als Bouma eerste keus is, kom ik niet aan spelen toe. Ik voel me fit en ben volledig inzetbaar. Als dat niet bij PSV is, is dat heel jammer. Maar ik heb nu de keus gemaakt om te kijken wat de andere mogelijkheden zijn."

Vorig seizoen leek de carrière van Hofland vroegtijdig te eindigen. Hij kampte met een enkelblessure die maar niet wilde genezen. "Op mijn initiatief hebben we toen een second-opinion laten doen bij een andere arts", aldus Oosterveer. "Daaruit bleek dat een pittige operatie noodzakelijk was om hem fit te krijgen."

Tip de redactie