ENSCHEDE - FC Twente is goed voorbereid op de extreme kou in Moskou. De regerend landskampioen speelt donderdag twee uur eerder dan gepland in de Russische hoofdstad voor de Europa League tegen Roebin Kazan.

De ploeg uit Enschede begint donderdag om 17.00 uur in plaats van 19.00 uur aan de eerste ontmoeting met de Russen in Moskou. Met een beetje pech daalt de temperatuur tijdens de ontmoeting naar dertig graden onder het vriespunt.

"We hebben voor de hele selectie extra kleding besteld, zoals skibroeken, handschoenen, mutsen en colletjes", laat Gekie Meins op de site van FC Twente weten.

Het hoofd van de medische staf van de formatie uit Enschede heeft ook heatpacks aangeschaft. "Dit zijn zakjes die vijf tot acht uur warmte afgeven en die je in schoenen en handschoenen kan doen."

Natte shirts

Meins weet niet precies welke kou FC Twente te wachten staat. "Je komt maximumtemperaturen tegen van -14 tot -20 en minimum van -28 tot -34", zegt ze.

"Rondom de wedstrijd moeten de sportdranken warmer zijn dan normaal en is een goede warming-up nog belangrijker. Daarnaast moeten de spelers na een warming-up een compleet nieuwe outfit dragen, omdat anders de natte shirts tijdens de wedstrijd kunnen bevriezen."

Janko en Tiendalli

Trainer Michel Preud'homme beslist dinsdag na overleg met zijn medische staf of hij Dwight Tiendalli en Marc Janko kan meenemen naar Rusland.

Beide spelers waren afgelopen zaterdag niet inzetbaar tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-0).

Tiendalli had nog te veel last van een knieblessure. Janko was nog niet hersteld van een heupblessure.

FC Twente stuit donderdag in het koude Moskou op Roebin Kazan. De verwachting is dat het dan minimaal twintig graden onder het vriespunt is in de hoofdstad van Rusland.

PSV

Lille ontvangt PSV donderdagavond in de Europa League op een erbarmelijk slechte grasmat. ''Het is onmogelijk om hier een serie goede duels te spelen'', verzuchtte trainer Rudi Garcia van de lijstaanvoerder van Frankrijk in de aanloop naar het duel met de koploper van de eredivisie.

Lille speelde zondag voor eigen publiek tegen Toulouse (2-0). De bal stuiterde tijdens dat duel alle kanten op. ''Om heel eerlijk te zijn, moet dit veld meteen worden vervangen'', zei middenvelder Florent Balmont.

Het slechte veld eiste zondag een eerste slachtoffer. Adil Rami, international van Frankrijk, verzwikte zijn enkel en moest zich laten vervangen.