Arsenal wel, Inter niet door in Champions League

RIJSWIJK - Arsenal heeft zich op de slotdag van de Champions League verzekerd van de knock-outfase (tweede ronde). De Engelsen behaalden via een overwinning op Lokomotiv Moskou (2-0) de eindzege in groep B, Internazionale haalde het in dezelfde groep niet. Uit bij Dinamo Kiev speelden de Italianen met 1-1 gelijk. Voor Inter resteert een plaats in de derde ronde van de UEFA-Cup.

Basisspeler Bergkamp werd bij Arsenal na een sterke wedstrijd een kwartier voor tijd afgelost door een andere oud-ajacied, Kanu. Geen van beiden scoorde, dat deden Pires en Ljungberg.

Dinamo Kiev - Internazionale

Bij Inter mocht Bergkamps landgenoot Andy van der Meyde evenmin tot het einde van de wedstrijd blijven staan. De vleugelaanvaller verliet bij 0-0 het veld. Inter kwam via Adani nog wel op 0-1, op dat moment voldoende voor lijfsbehoud in de Champions League. De gelijkmaker van Rincon, vijf minuten voor tijd, hield in dat Lokomotiv Moskou verder gaat. De Russen hebben evenveel punten als Inter, maar een beter onderling resultaat.

Bayern München - Anderlecht

Roy Makaay hielp in groep A Bayern München aan een uiterst belangrijke zege in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht (1-0). Vanaf de strafschopstip opende de Nederlander vlak voor rust de score. Aangezien Bayern na vijf ronden op de vierde plaats stond, moesten de Duitsers per se winnen om te overleven in de hoogste Europese voetbalklasse.

Lyon - Celtic

In dezelfde groep moesten Lyon en Celtic in Frankrijk uitvechten wie Bayern zou vergezellen. Al snel zette voormalig Bayern-aanvaller Elber Lyon op voorsprong, maar Hartson maakte gelijk. Op de tweede treffer van Lyon, via Juninho, hadden de Schotten opnieuw een antwoord, Sutton maakte de 2-2. In de slotfase echter veroordeelde Juninho Celtic via een strafschop tot de UEFA-beker (3-2). Lyon is groepswinnaar, Anderlecht staat met lege handen.

Juventus - Olympiakos

Juventus was na vier speelronden al zeker van de tweede ronde, maar de Italianen verzekerden zich desondanks pas woensdag van de eindwinst in groep D. Dat deed de formatie wel overtuigend, door in Turijn de Grieken van Olympiakos te verpulveren: 7-0. Real Sociedad was ook al zeker van de tweede ronde. Die ploeg speelde thuis 1-1 tegen het Turkse Galatasaray, dat Frank de Boer in de basis had. Doelman Westerveld verdedigde door een enkelblessure niet het doel van Sociedad. Alberto deed dat in zijn plaats. Galatasaray mag naar de UEFA-beker, Olympiakos is klaar.

Tip de redactie