PSV wint maar verliest (video)

EINDHOVEN - PSV keert na de winterstop in Europees verband terug in de derde ronde van de UEFA-beker. De Eindhovenaren eindigden ondanks een overwinning op Deportivo la Coruna (3-2) als derde in groep C van de Champions League. Voor de zevende keer op rij sneuvelt PSV daardoor in de eerste ronde van het belangrijkste bekertoernooi.

Bekijk hier de video.

PSV had met 2-0 of drie goals verschil moeten winnen om Deportivo in de eindstand te passeren. Nu gaan de Spanjaarden door een beter onderling resultaat door.De uiteindelijk zege van de enige overgebleven Nederlandse deelnemer aan een Europees bekertoernooi kon niet voorkomen dat de landskampioen verder moet in de UEFA-beker, het toernooi waarin het de laatste jaren na de winterstop vaker dan gewild uitkwam.

Tien punten

Voor het zevende jaar op rij verlaat PSV de Champions League. De Eindhovenaren verzamelden in zes duels maar liefst tien punten maar eindigden niettemin als derde in de groep. In menig andere poule volstonden zeven punten voor plaatsing voor de volgende ronde.

PSV had geluk dat Tristan, Valeron en Scaloni slordig met de kansen omsprong. Kezman, in de eredivisie regelmatig op eenzame hoogte, kwam alweer niet in de wedstrijd. De Joegoslaaf speelde onopvallend en kwam voor de veertiende keer op rij in de Champions League niet tot scoren.

Kezman

Juist Kezman had van grote waarde voor PSV moeten zijn. Met de wetenschap dat zijn ploeg alleen was gebaat bij een overwinning van minimaal 2-0 koos trainer Guus Hiddink voor een aanvallende speelwijze. De oefenmeester koppelde Vennegoor of Hesselink in het centrum van de aanval aan Kezman. De Jong speelde vlak achter beide centrumspitsen. In het centrum van de verdediging kreeg de van een blessure herstelde Ooijer de voorkeur boven Hofland.

Hard werkende Tukker

De keuze voor Vennegoor of Hesselink pakte goed uit. De hard werkende Tukker won nagenoeg ieder duel en zorgde met zijn robuuste speelwijze voor veel verwarring bij de Spanjaarden. Met Robben en De Jong hoorde de lange spits dan ook bij de aanjagers van de thuisclub. Na een goede actie van Robben tekende De Jong in de veertiende minuut voor de prachtige openingstreffer. Geholpen door de slecht afwerkende Spaanse spitsen schonk Robben zijn werkgever in de 48e minuut plotseling een helder uitzicht op de volgende ronde in de Champions League (2-0).

PSV mocht slechts elf minuten over het vooraf bijna niet voor mogelijk gehouden wonder hopen. Luque (59e minuut) en Pandiani (83e minuut) verwezen de landskampioen naar het toernooi waar het op basis van de kwaliteiten in de selectie het meeste thuishoort. Daar kon de eretreffer van De Jong ver in blessuretijd niets aan veranderen.

Tip de redactie