Boutiette wint ook derde marathon van zesdaagse

EINDHOVEN - KC Boutiette heeft woensdag in Eindhoven ook de derde wedstrijd van de Greenery Six gewonnen. De Amerikaan toonde zich opnieuw de rapste in de massasprint. Roel van Hest en Cédric Michaud werden respectievelijk tweede en derde. Boutiette won dinsdag in Breda ook al de proloog en schreef daarna de reguliere marathon over honderd ronden op zijn naam. Hij bleef als vanzelfsprekend de leider in de rangschikking.

Het peloton kende een zwaar en lang programma in Brabant. Na de proloog en de reguliere marathon dinsdag in Breda klonk binnen een etmaal het startschot in Eindhoven. Dat viel een halfuur later dan gepland. Het programma werd noodgedwongen opgerekt, omdat er nog geen spruitjespak voor klassementsleider KC Boutiette voorradig was. De KNSB had het tricot met het sponsorlogo van de Amerikaan wel besteld, maar de bezorgdienst hanteerde een te traag schema.

Aanval

Na het oponthoud en de snelle omkleedpartij van Boutiette trok het peloton de gashendel open. Tot serieuze ontsnappingen leidde echter dat niet. Het tempo lag daarvoor te hoog. Pas halverwege de race over honderd ronden zetten Michaud en Jan Maarten Heideman de aanval in op Boutiette. Maar de nummers twee en vier van het klassement werden tot orde geroepen door Time Out, de ploeg van Boutiette.

"Zonder mijn teamgenoten Van der Veen en Rozendaal had ik het vandaag niet gered. Ze reden iedereen terug en hebben als leeuwen voor me gewerkt", zei Bouitette na afloop. De wedstrijd werd bewust aangestuurd op een massasprint. Als de marathon wordt bevroren is Boutiette oppermachtig. Dat liet hij dit seizoen al voor de vierde keer zien. Zij voornaamste belager, de Fransman Michaud, had bij het ingaan van de laatste bocht de beste papieren. Maar hij werd op het laatste rechte stuk naar de finish met gemak voorbijgereden.

NUwerk

Tip de redactie