AMSTERDAM - Hordeloper Gregory Sedoc heeft vrijdag zijn hamstring gescheurd. Zijn indoorseizoen is door de blessure vrijwel zeker afgelopen.

Dat meldt de 29-jarige atleet op Twitter. Sedoc liep de blessure aan zijn hamstring op tijdens een indoorwedstrijd in Düsseldorf. In de serie van de 60 meter horden had hij daar een tijd van 7,67 seconden gelopen. In de finale sloeg het noodlot toe.

De Europese indoorkampioen van 2007 liet zaterdag na een bezoek aan de fysiotherapeut weten dat hij hard werkt aan zijn herstel. ''Ik word vier uur per dag behandeld'', aldus de atleet, die zich had geplaatst voor de EK indoor begin maart in Parijs maar een wonder nodig heeft om daar actief te zijn.

Sedoc is net hersteld van een enkeloperatie, die hem de laatste maanden van 2010 en begin 2011 een lange tijd aan de kant hield. ''Ik heb er net vijf maanden revalidatie opzitten. Jammer.''

Bram Som

Ook Bram Som heeft besloten deze winter geen indoorwedstrijden meer te lopen. De specialist van de 800 meter is onvoldoende wedstrijdfit.

''De nasleep van de bacteriële infectie rond de Europese kampioenschappen in Barcelona in juli heeft langer geduurd dan verwacht. Daarnaast ben ik in januari ook nog eens ziek geworden. Ik wil geen risico lopen'', aldus de Europees kampioen 800 meter (buitenlucht) van 2006.

Som had in eerste instantie de Europese indoorkampioenschappen in Parijs, begin maart, als doel gesteld. Nadat hij zich vorige zomer op het laatste moment voor de EK in Barcelona had moeten afmelden, wilde hij zich in Parijs weer laten zien op het hoogste niveau. In december liep hij zijn enige indoorwedstrijd.

Buitenseizoen

''Toen liep ik heel gemakkelijk in de 1.49'', keek hij zaterdag terug. ''Ik ben in staat één wedstrijd hard te lopen, maar drie races in drie dagen lukt me gewoon niet. Dat niveau haal ik niet'', motiveerde hij zijn beslissing.

Som had naast de EK ook nog indoorwedstrijden in Stuttgart, Gent en Birmingham op zijn programma staan. ''Ik richt me nu volledig op het buitenseizoen, met de WK in Zuid-Korea als hoogtepunt. Het wordt een belangrijk seizoen, ook met het oog op de Olympische Spelen in Londen volgend jaar.''