MAASTRICHT - MVV heeft vrijdag een grote stap gezet op weg naar winst van de derde periodetitel in de Jupiler League. De Maastrichtse club won in eigen stadion met 3-0 van RKC Waalwijk en blijft daardoor koploper in de periodestand met 18 punten uit 7 duels.

MVV kan volgende week vrijdag bij FC Eindhoven deelname aan de nacompetitie veilig stellen.

Tosin Dosunmu bracht MVV al na negen minuten op voorsprong. Malcolm Esajas en Jonas Olsen scoorden na rust.

Veendam was met 5-1 te sterk voor Almere City FC en staat in de periodestand drie punten achter op MVV. Michael de Leeuw nam twee treffers voor zijn rekening.

FC Dordrecht haakte af in de race voor de periodetitel. De ploeg verloor thuis met 2-3 van Sparta. Topscorer Johan Voskamp maakte in de 77e minuut het winnende doelpunt voor de Rotterdammers. Het was zijn 21e competitietreffer.

RKC Waalwijk

RKC liet door het verlies bij MVV na om dichter bij FC Zwolle te komen. De koploper, die de voorsprong op de Waalwijkers de laatste weken zag slinken tot zes punten, komt zondag pas in actie tegen Go Ahead Eagles.

Ook nummer drie FC Volendam wist niet te winnen. Melvin Platje voorkwam twintig minuten voor tijd met het benutten van een strafschop een nederlaag bij FC Emmen: 1-1. Ruud ter Heide had de thuisclub op voorsprong gebracht.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard nam onderin de Jupiler League een punt voorsprong op hekkensluiter Almere City FC. De Limburgers pakten bij Telstar één punt: 1-1. Ramon Voorn scoorde in de laatste minuut voor Fortuna.