ROTTERDAM - Toernooifavoriet Robin Söderling is vrijdag doorgedrongen tot de halve finales van het ABN Amro World Tennis Tournament.

De Zweedse nummer één van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor Michail Joezjni: 6-4 7-6 (5). De als zesde geplaatste Rus schakelde donderdag nog de Nederlander Thiemo de Bakker uit.

Söderling stond er in Rotterdam op de belangrijke momenten. In de eerste set was het meteen raak op zijn eerste setpunt. In set twee werkte hij aan het einde nog een breekkans weg en trok hij door goed serveren de wedstrijd naar zich toe.

De wedstrijd was een herhaling van de finale van vorig jaar. Destijds moest Joezjni geblesseerd opgeven en won Söderling het toernooi.

Viktor Troicki

De nummer vier van de wereld speelt in de halve eindstrijd tegen de Serviër Viktor Troicki. Hij was vrijdag met 7-5, 6-3 te sterk voor Marin Cilic uit Kroatië.

Troicki begon niet goed aan het duel en leverde direct zijn opslag in. Hij herstelde zich echter en wist twee keer terug te breken, waardoor de Serviër de set naar zich toe trok.

In de tweede set kwam Cilic steeds meer onder druk te staan. Bij 4-3 wist Troicki zijn opponent dan ook te breken, waarna hij op eigen service de zege veilig stelde.