AMSTERDAM - Mark Renshaw heeft de tiende editie van de Ronde van Qatar op zijn naam geschreven. De Australiër van HTC-Highroad hield stand in de vlakke slotrit, die werd gewonnen door Andrea Guardini. Theo Bos finishte als derde.

De laatste etappe ging over een afstand van 126 kilometer tussen Sealine Beach Resort en Doha.

Greg Van Avermaet en Gediminas Bagdonas kleurden de etappe met een lange ontsnapping. Veel ruimte kregen ze echter niet: de ploegen van de sprinters hielden de voorsprong binnen de perken.

Op zo’n zeven kilometer van de meet vond de samensmelting plaats. Demarrages van betekenis bleven vervolgens uit, waarna Guardini zich de snelste toonde in de massaspurt.

Bos werd goed afgezet door Rabobank, kwam even op kop en passeerde als derde de meet. Francesco Chicchi werd tweede.

Zege Vacansoleil

Romain Feillu heeft ook de derde etappe in de Ronde van de Middellandse Zee gewonnen. De 26-jarige Fransman van Vacansoleil was in de massasprint na 130 kilometer de snelste. Hij neemt ook de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Thomas Voeckler.

Feillu boekte zijn tweede zege op rij in de vijfdaagse rittenkoers, nadat hij de Nederlandse wielerploeg in de tweede etappe al de eerste seizoenszege bezorgde. Negen kilometer voor de finish moest de sprinter nog van fiets wisselen.