ROTTERDAM - Ivan Ljubicic heeft zich vrijdag als tweede geplaatst voor de halve finales op het ABN Amro World Tennis Tournament. De 31-jarige Kroaat rekende in drie sets af met Marcos Baghdatis; 6-4 en 6-7 (6) en 7-6 (4).

Ljubicic serveerde de eerste set goed. Hij verloor geen punt op zijn eerste service. De Kroaat trok de eerste set naar zich toe dankzij een servicebreak in de laatste game.

In de tweede reeks waren beide tennissers aan elkaar gewaagd. Baghdatis kreeg een breakkans, maar wist deze niet te verzilveren. In de tiebreak wist de Cyprioot een wedstrijdpunt weg te werken en op zijn eerste setpunt toe te slaan.

Uitstekend servicewerk

In de zevende game van de derde set kreeg Ljubicic drie breakpunten en pakte hij de game van Baghdatis af. De game erna wist de nummer twintig van de wereld echter gelijk terug te breaken.

Daarna serveerden beide spelers uitstekend waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin was Ljubicic met 7-4 de beste.

Berdych

Ljubicic treft in de kwartfinale Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman hoefde niet in actie te komen omdat zijn opponent Tomas Berdych zich terugtrok wegens koorts.

De andere kwartfinales in Rotterdam zijn Robin Söderling-Mikhail Joezjni en Viktor Troicki-Marin Cilic.

Berdych komt ook niet meer in actie bij het dubbelspel. Met de Duitser Philipp Kohlschreiber haalde hij woensdag de halve finales door te winnen van het als eerste geplaatste Poolse duo Mariusz Fyrstenberg en Marcin Matkowski.

Lees alles over het tennistoernooi in Rotterdam op NUsport

Ljubicic naar halve finale in Rotterdam