AMSTERDAM - Harm van Veldhoven is ook volgend seizoen de trainer van Roda JC Kerkrade. De 48-jarige Belg tekende vrijdag een contract tot en met 30 juni 2012.

Van Veldhoven is bezig aan zijn derde seizoen bij Roda. Samen met algemeen directeur Martin van Geel bracht hij de in degradatienood verkerende Limburgers terug naar de middenmoot.

"Uiteraard ben ik blij dat we de samenwerking kunnen voortzetten. De club en de sfeer in Limburg spreken mij zeer aan", zegt Van Veldhoven in een perscommuniqué. "Ook het wederzijdse respect is voor mij aanleiding om bij deze club verder te gaan. Ik zie voldoende mogelijkheden in de selectie van komend seizoen om de doelstelling te halen."

"Met deze groep kan nog voldoende progressie worden gemaakt en kunnen we ook komend seizoen meestrijden voor een plek in de play-offs die recht geven op Europees voetbal."

Juiste man

Ook Van Geel is blij dat hij de Belg langer aan de club kon binden. "Na zijn komst in november 2008 heeft hij Roda JC steeds beter laten presteren. En is het gebleken dat hij de juiste man op de juiste plek is. Dat de samenwerking gecontinueerd wordt, is een prima zaak voor Roda JC Kerkrade."