AMSTERDAM - Johan Cruijff gaat bij Ajax deel uitmaken van een technische klankbordgroep. Dat maakte de Amsterdamse club donderdag bekend.

'El Salvador' gaat met de andere leden van de groep advies uitbrengen aan de clubleiding. Er komen ook klankbordgroepen op het gebied van financiën en verenigingszaken.

Ajax en de 63-jarige Cruijff gaan in vervolggesprekken kijken in hoeverre de voormalig topvoetballer een verdergaande rol bij de club kan gaan vervullen.

Van den Boog

Eerder deze week werd bekend dat hij mogelijk in de raad van commissarissen van de huidige nummer drie van de eredivisie plaatsneemt. Naast Cruijff nemen Peter Boeve, Piet Keizer en Dick Schoenaker plaats in de technische adviesgroep.

Algemeen directeur Rik van den Boog vertegenwoordigt de directie van Ajax. In de klankbordgroep verenigingszaken komen Mark Geestman, Ruud Haarms, Hennie Henrichs, Keje Molenaar en Cees van Oevelen. Namens de raad van commissarissen van de club nemen Uri Coronel en Cor van Eijden plaats.

Nieuwe bezetting

De al bestaande financiële commissie uit de ledenraad wordt omgevormd tot de klankbordgroep financiële zaken en heeft een nieuwe bezetting gekregen.

De groep bestaat nu uit Hein Blocks, Roger van Boxtel, Kees Timman en Leo van Wijk. Jeroen Slop en Joop Krant nemen namens de directie en de raad van commissarissen van Ajax zitting in deze groep.