ROTTERDAM - Net als vorig jaar is Thiemo de Bakker in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament uitgeschakeld. Hij verloor met 6-4 6-4 van de Rus Mikhail Joezjni, nummer tien van de wereld, die doorgaat naar de laatste acht.

Aan het begin van de eerste set werd De Bakker gebroken naar 3-1, maar de Westlander brak direct terug. Bij 5-4 brak Joezjni opnieuw waarmee hij de set pakte.

Ook in de tweede set werd de service van De Bakker gebroken bij 5-4 en was de wedstrijd beslist. “Twee keer een mindere servicegame aan het eind van de set en hij staat er meteen”, baalde De Bakker.

Fouten

De nummer 50 van de wereld was teleurgesteld over zijn vertoonde spel. “Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer druk ik kreeg. Hij stond met meer vertrouwen op de baan. Ik heb dat vertrouwen alleen op tragere banen. Bijvoorbeeld op gravel.”

Joezjni sprak na afloop lovende woorden over De Bakker. “In korte tijd is Thiemo erg vooruitgegaan. Hij heeft een spel waarmee hij iedereen kan verslaan, is erg gevaarlijk en heeft goede opslag. Alleen vandaag maakte hij te veel fouten. Normaal mist hij niet zo veel.”

Volgende week komt de Nederlander in actie op het ATP-toernooi van Marseille.