AMSTERAM - Nick Heidfeld zal zaterdag en zondag de R31 van Lotus Renault testen in Jerez. De Duitser lijkt daarmee de belangrijkste kandidaat om Robert Kubica te vervangen.

De Pool raakte zondag zwaargewond door een crash tijdens een rally nabij de Noord-Italiaanse havenstad Genua. Hij liep gecompliceerde breuken op in onder meer zijn rechterbeen en -arm en komt dit seizoen vrijwel zeker niet meer in actie.

Teambaas Eric Boullier liet dinsdag weten dat hij bij de vervanging een keuze maakt tussen reservecoureur Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi en Nick Heidfeld.

Lotus Renault laat donderdag en vrijdag ‘vaste coureur’ Vitaly Petrov kilometers maken in Jerez. De twee dagen nadien is het de beurt aan Senna en Heidfeld, nog onbekend in welke volgorde.

Kandidaten

Eigenaar Gerard Lopez van Renault zei eerder op woensdag tegenover Autosport dat het team de testsessies in Jerez en Barcelona afwacht alvorens de knoop door te hakken.

“We weten bijvoorbeeld dat Heidfeld een goede coureur is, maar niet hoe het momenteel gesteld is met zijn vorm en hoe hij omgaat met de auto. Dat geldt ook voor de andere kandidaten.”