AMSTERDAM - Ruud Gullit is woensdag 'gewoon' als trainer van Terek Grozni gepresenteerd. Berichten dat de presentatie zou zijn uitgesteld vanwege bomaanslagen doet de trainer af als 'grote onzin.'

''We zijn door de stad heen gereden, maar ik heb niks wat op aanslagen lijkt gezien'', zo laat Gullit weten aan De Telegraaf. ''De presentatie is goed gegaan.''

Overigens is het niet merkwaardig dat Gullit niets heeft gezien van de aanslag. De aanslagen waar van werd gesproken vonden plaats op een flinke afstand van het stadion.

''De presentatie is goed gegaan. De afgelopen weken is er niets gebeurd en nu ik gepresenteerd ga worden komen opeens dit soort berichten naar buiten", aldus een verontwaardigde Gullit.

Bejubeld

Volgens de clubwebsite van de Tsjetsjeense club werd Gullit op zijn weg van het vliegveld naar het stadion bejubeld door vele Grozni-fans.

''Ik heb al de kans gehad met de voetballers van Terek te werken. Het zijn goede spelers met wie te werken valt en met wie onze doelstellingen te halen zijn'', klonk het tijdens de presentatie enthousiast uit de mond van Gullit.

De oud-international zei zich weinig aan te trekken van de turbulente situatie in de Kaukasus. ''Ik ben hier niet voor de politiek. Ik ga voor de sport'', aldus Gullit.

Presentatie Ruud Gullit