Minardi wil Verstappen behouden

LONDEN - Minardi wil Jos Verstappen behouden. Dat heeft Paul Stoddart, eigenaar van de formule-I-renstal, woensdag telefonisch vanuit Australië verklaard.

"Ik hoop dat we Verstappen ervan kunnen overtuigen nog een seizoen voor ons te rijden", aldus Stoddart. "Wij zijn daarover in onderhandeling."

Volgens Stoddart heeft Verstappen de racerij nog veel te bieden. "Hij kan veel meer mindere dingen doen dan voor ons team te racen."

Verstappen was tegen het einde van het afgelopen, voor hem treurige seizoen uitgekeken op Minardi. Hij hoopte in een sneller team een plaatsje te kunnen veroveren, zeker omdat hij een flink sponsorpakket met zich meedraagt: Trust, Muermans, Halfords. Bij Jaguar had hij een kans, maar uiteindelijk viel de keus van die renstal op de Oostenrijker Christian Klien die met Red Bull een grotere sponsor meebracht. Jordan is een andere mogelijkheid. Daar lijken de Duitser Nick Heidfeld en de Brit Ralph Firman echter de beste papieren te hebben.

Het sponsorpakket van Verstappen is uiteraard een van de redenen van Stoddarts liefdesverklaring voor de Limburgse coureur, die op zijn eigen website zei in het seizoen 2004 gewoon weer op de startgrid te zullen staan. Stoddart hoopt de invulling van de posities voor het einde van het jaar rond te hebben. Behalve met twee Australiërs in maart, test Minardi op het circuit van Vallelunga een vijftal coureurs.

NUwerk

Tip de redactie