ROTTERDAM - Soepel ging het nog niet, maar Thiemo de Bakker heeft zich met zijn eerste zege van dit jaar voor de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament geplaatst. Hij was in drie sets te sterk voor de Duitser Philipp Petzschner: 6-4, 0-6, 6-1.

De Bakker had in de Rotterdamse Ahoy het geluk dat zijn eigenlijke opponent, Ernests Gulbis, zich vanwege griep kort voor de wedstrijd afmeldde.

De voorbereiding van de Nederlander was hierdoor weliswaar verstoord, maar hij kreeg nu niet de nummer 21, maar de nummer 64 van de wereld tegenover zich. Wel had hij in januari in Auckland nog verloren van Petzschner.

In de eerste set ging het redelijk gelijk op, maar op 5-4 benutte De Bakker een breekpunt dat hem de set opleverde.

Van slag

Tijdens de tweede set raakte De Bakker na een vroege break van Petzschner totaal van slag. Hij liet het lopen en pakte geen game.

Een snelle break in de beslissende set door De Bakker zorgde ervoor dat hij weer met meer vertrouwen ging spelen. Er volgde nog een break, waarna de nummer vijftig van de wereld de partij eenvoudig uitserveerde.

Joezjni

De Bakker speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de als zesde geplaatste Rus Michail Joezjni en de Spanjaard Marcel Granollers.