DOETINCHEM - De Graafschap gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De clubleiding besloot dinsdag het aflopende contract van de huidige coach Darije Kalezic niet te verlengen. Dat is opvallend, omdat de club uit Doetinchem vooralsnog goed presteert in de eredivisie.

''Wij zijn Darije Kalezic zeer dankbaar voor de bijdrage die hij, mede door zijn werkwijze en de daarbij behaalde prestaties, heeft geleverd aan de verdere ontwikkeling van de club", zegt directeur voetbalzaken Leen Looijen op de clubwebsite.

"Waar zie je nog dat iemand zeven jaar in dienst is bij een club en met opgeheven hoofd en met veel respect door de voordeur kan vertrekken. We willen de periode dat trainers hier via de achterdeur het stadion verlaten doorbreken, dan kun je beter stoppen op een hoogtepunt".

De Graafschap legt de laatste hand aan een strategisch plan voor de komende jaren. Daarin wordt zorgvuldig een profielschets samengesteld voor een nieuw te contracteren trainer.

Rustig rondkijken

"De Graafschap moet nu een bepaalde periode overbruggen op weg naar het nieuw te bouwen stadion. We gaan eens rustig rondkijken naar een nieuwe trainer. Er circuleren allerlei geruchten in de media, maar daar zijn wij nog helemaal niet mee bezig.''

Directeur Gerard Sanderink van hoofdsponsor Centric liet zich vorige week laatdunkend uit over Looyen. De clubleiding besloot daarop de samenwerking met de geldschieter na dit seizoen te beëindigen.