AMSTERDAM - Force India heeft dinsdag de VJM04 onthuld. De Brits/Indiase renstal was daarmee het laatste Formule 1-team dat de wagen voor 2011 klaar heeft.

Het team van miljonair Vijah Mallya en de Nederlander Michiel Mol kwam tijdens de eerste testweek in Valencia voor de dag met de auto van 2010, waarmee voornamelijk de nieuwe Pirelli-banden werden getest.

De VJM04 valt op door de gespleten luchthapper boven het hoofd van de coureur. Dit ontwerp werd in 2010 geïntroduceerd door Mercedes GP, dat er nu weer afscheid van heeft genomen. Team Lotus heeft het wel overgenomen voor de T128.

Di Resta

Op het coureursvlak heeft het team twee nieuw gezichten. De Schotse DTM-kampioen Paul di Resta vervangt Vitantonio Liuzzu als tweede rijder naast Adrian Sutil. Diens landgenoot Nico Hülkenberg is reservecoureur. De jonge Duitser kwam in de winter over van Williams.

Force India kwam in 2010 niet verder dan de zevende plek in het constructeurskampioenschap. De renstal hoopt met het nieuwe ontwerp en coureurs een solide stap voorwaarts te maken in het nieuwe seizoen, dat op 13 maart start in Bahrein.