AMSTERDAM - Ajax heeft dinsdag met Johan Cruijff gesproken. Directeur Rik van den Boog en de raad van commissarissen hadden een 'constructieve ontmoeting' met de oud-speler en -trainer.

''Er is afgesproken mét elkaar te praten in plaats van óver elkaar", zo laat woordvoerder Miel Brinkhuis weten aan AT5.

Voorzitter Uri Coronel liet eerder op de dag al weten dat 'het zelfs mogelijk is dat Cruijff lid wordt van de raad van commissarissen'.

Later zei ook Cruijff zelf dat niet uit te sluiten. ''Ik zeg nergens bij voorbaat nee op'', aldus 'El Salvador' in De Volkskrant. ''Het gaat erom dat mensen op de goede plaats zitten. Als dit de goede plaats voor mij is, gaan we daarnaar kijken.''

Klankbordgroepen

De ledenraad van Ajax heeft het clubbestuur maandagavond tijdens een vergadering de oprichting van klankbordgroepen voorgesteld.

Naast een al bestaande financiële klankbordgroep moet er een technische werkgroep komen en één die zich richt op verenigingszaken.

Cruijff moet leiding geven aan de technische klankbordgroep en die rol wordt mogelijk uitgebreid met de plaats in de raad van commissarissen. ''Daarbij buigt Cruijff zich met ons over de vraag of er een technisch directeur of een technisch manager moet komen",' aldus Uri Coronel tegenover Het Parool.

Jeugdopleiding

''Ook wordt de jeugdopleiding tegen het licht gehouden. Vervolgens komt Cruijff met aanbevelingen en het is aan de directie om die al dan niet uit te voeren''.

Voor de financiële klankbordgroep is ex-bestuurslid Hein Blocks een kandidaat. In de werkgroep die zich richt op verenigingszaken, neemt Keje Molenaar zitting.