Sparta Praag lachende derde, Lazio en Rangers eruit

PRAAG - Het bleef ruim een uur lang 0-0 in de laatste twee wedstrijden van groep G van de Champions League. Sparta Praag kwam uiteindelijk als grote winnaar uit de spannende strijd om het tweede ticket voor de achtste finales. De Tsjechische ploeg won met -0 van concurrent Lazio Roma dankzij een gouden treffer in blessuretijd van Kincl.

Door die late treffer greep Besiktas naast het startbewijs voor de tweede ronde in de CL. De Turkse kampioen verloor in Gelsenkirchen met 0-2 van het al geplaatste Chelsea, maar waande zich door de lange 0-0 in Praag even zeker van de tweede plaats in de eindstand van groep G.

Besiktas

Door het doelpunt van Kincl moest Besiktas alsnog genoegen nemen met een plaats in de UEFA-beker en was Lazio Roma, met Stam in de gelederen, als nummer vier de grote verliezer van de sensationele ontknoping.

Hasselbaink

Basisspeler Hasselbaink tekende namens Chelsea in het rumoerige stadion van Schalke voor 1-0, waarna invaller Bridge er 2-0 van maakte. Het duel begon na de rust tien minuten later, omdat het veld bezaaid lag met papier dat door de tienduizenden Turkse fans op het veld was gegooid. De thuiswedstrijd van Besiktas mocht om veiligheidsredenen niet in Turkije worden gespeeld.

Glasgow

In groep E begon Glasgow Rangers zonder spits Arveladze, die nog niet speelklaar werd bevonden, aan de thuiswedstrijd tegen Panathinaikos. Met een rake kopbal zette de scheidende Mols zijn ploeg in de 28e minuut op voorsprong. Kort daarna maakte Zutautas gelijk, 1-1. Basinas zorgde na een uur voor 1-2 waarna Konstantinou het ticket voor de UEFA-beker veiligstelde (1-3).

Manchester

In de andere groepswedstrijd had VfB Stuttgart bij Manchester United (2-0) voldoende aan een gelijkspel voor de eindzege in de poule. De Duitsers wonnen eerder thuis met 2-1 van de Engelse kampioen. Dankzij een treffer van Van Nistelrooij in de extra tijd van de eerste helft kwam ManUnited op voorsprong.

Van Nistelrooy

Het was de vierde treffer van de Nederlandse spits dit seizoen in de CL en zijn 28e Europese treffer voor United in totaal. Daarmee evenaarde hij het clubrecord van Denis Law. Giggs, die met een mooie pass aan de basis stond van 1-0, besliste in de 58e minuut de wedstrijd na goed voorbereidend werk van Van Nistelrooij (2-0).

Real

In Groep F streden Real Madrid en FC Porto om de eindzege in de poule. Bij beide ploegen, al zeker van de volgende ronde, kregen enkele belangrijke spelers rust. Casillas, Helguera, Beckham en Raul ontbraken in het basisteam van Real. FC Porto gunde onder anderen Jorge Costa, Mario Silva, Ribeiro en McCarthy een adempauze.

Door doelpunten van Solari en Delei (strafschop) eindigde het duel in 1-1. Daarmee was Real Madrid zeker van de eerste plaats in de eindstand. Het duel in San Bernabeu moest tien minuten na de rust even worden onderbroken, omdat een man zich aan het doel van Real Madrid vastketende. Veiligheidsagenten verbraken de handboeien van de indringer en leidde hem weg, waarna de wedstrijd kon worden hervat.

Mido

Oud-Ajacied Mido scoorde voor Olympique Marseille in het uitduel met Partizan Belgrado (1-1). Met dat gelijkspel stelde de Franse ploeg deelname aan de UEFA-beker veilig.

NUwerk

Tip de redactie