Koeman zwaar teleurgesteld

BRUGGE - Ronald Koeman sprak na de Europese uitschakeling bij Club Brugge (2-1) van een waardeloze avond. "Dit is de zwaarste teleurstelling in mijn trainersloopbaan bij Ajax", sprak hij aangeslagen. "Het is een grote domper voor iedereen. Maar het is niet anders, we zullen het moeten accepteren."

Koeman, die zichzelf geen verwijten maakte, kent maar één remedie om de afgang in België goed te maken. "Nu moeten we kampioen worden. Dan is het seizoen toch nog geslaagd."

Koeman gaf toe dat de zege voor Club Brugge verdiend was, vooral op basis van de eerste helft. "Toen hadden we veel problemen met het opportunistische spel van Brugge. We speelden heel onrustig, zonder goede opbouw en met veel balverlies. Na de rust was Brugge niet meer zo gevaarlijk. Wij hebben echter veel te weinig geprofiteerd van de ruimte die we kregen."

Koeman, die zich kritisch uitliet over zijn doelman Lobont, kwam tot de conclusie dat Ajax dit seizoen in de Champions League te weinig had laten zien. "Vooral in de uitwedstrijden hebben we het laten liggen. Met drie nederlagen maak je het jezelf veel te moeilijk."

Tip de redactie