AMSTERDAM - Thomas Schoorel is er maandag niet in geslaagd de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament te bereiken. De nummer 157 van de wereld bleek een maatje te klein voor de Serviër Viktor Troicki: 2-6 en 6-7.

Troicki, de mondiale nummer 24, domineerde de eerste set met zijn zuivere service en dito groundstrokes. In de tweede set sleepte Schoorel een tiebreak uit het vuur, maar die verloor hij met 1-7.

Het was het derde ATP-toernooi van Schoorel. De 21-jarige Amsterdammer verloor eerder in de eerste ronde van Stockholm en Doha. Op dat laatste toernooi moest hij zijn meerdere erkennen in Roger Federer.

Na het verlies van Schoorel zitten er nog drie Nederlanders in het ABN Amro World Tennis Tournament: Thiemo de Bakker, Robin Haase en Jesse Huta Galung.

Haase stuit in de eerste ronde op Robin Söderling, De Bakker treft Gulbis en Huta Galung treedt aan tegen Melzer.

Davidenko

Eerder op maandag viel het doek voor Nikolai Davidenko. De Rus verloor in twee sets van de Fransman Michael Llodra: 3-6 en 6-7. De tiebreak in de tweede set eindigde in 4-7.

Davidenko maakte voor zijn doen veel onnodige fouten. Llodra, de winnaar in 2008, treft in de achtste finales de winnaar van de partij tussen Jo-Wilfried Tsonga en Grigor Dimitrov.

Cilic

Ook Marin Cilic is doorgedrongen tot de tweede ronde. De Kroaat won in twee sets van qualifier Mischa Zverev uit Duitsland: 6-2 en 6-4.

In de tweede ronde neemt Cilic het op tegen de winnaar van de partij tussen Jesse Huta Galung en de als vijfde geplaatste Jurgen Melzer.

Lees alles over het tennistoernooi in Rotterdam op NUsport