AMSTERDAM - Virgin Racing heeft maandag in Londen de tweede Formule 1-wagen in het bestaan van de jonge renstal gepresenteerd. De renstal die miljardair Richard Branson als titelsponsor achter zich heeft, doopte de auto MVR-02.

Virgin nam met een interim-auto deel aan de eerste Formule 1-testweek in Valencia. Hierdoor had technisch directeur Nick Wirth meer tijd om aan de nieuwe wagen te werken.

Dat doet de Engelsman overigens op een bijzonder manier. Als enige renstal maakt Virgin tijdens het ontwerpen van de auto uitsluitend gebruik van CFD, ofwel computational fluid dynamics. In tegenstelling tot de concurrentie, die zich vooral richt op testen in de windtunnel.

De MVR-02 lijkt sterk op zijn voorganger. Virgin doet niet mee aan de trend om een hoge neus op de wagen te monteren. Verder lijkt Wirths ontwerp vooral een evolutie van de wagen van 2010.

D'Ambrosio

Op het coureursvlak is er één nieuwe naam te melden. De Belg Jerome D'Ambrosio vervangt Lucas di Grassi. Timo Glock behield zijn stoeltje bij het team.

Donderdag kiest de MVR-02 voor de eerste keer het asfalt, tijdens de start van de tweede testweek in het Spaanse Jerez de la Frontera.

Virgin rijdt komend seizoen overigens onder Russische vlag. De renstal heeft een overeenkomst gesloten met Marrusia motors, een sportwagenfabrikant uit Moskou.