ROME - Robert Kubica is zondag ernstig gewond geraakt tijdens een rally in Italië. De Poolse Formule 1-coureur crashte met zijn Skoda Fabia S2000 tijdens de eerste proef van de Rally van Andora, in de buurt van Gen

Kubica sloeg met zijn auto, die op volle snelheid lag, met de rijderskant van de auto tegen de muur van een kerk. Hij werd met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Co-rijder Jakub Gerber raakte niet gewond bij het ongeluk.

Lotus Renault, het team waarvoor Kubica komend seizoen rijdt in de Formule 1, bevestigde dat er uit onderzoek in het hospitaal is gebleken dat de coureur meerdere breuken heeft opgelopen in zijn rechterarm, been en hand. Op dit moment wordt hij geopereerd.

Meerdere breuken

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport meldde eerder dat de hand van Kubica wellicht geamputeerd moet worden. Renault heeft daar vooralsnog geen melding van gemaakt. Later op de dag geeft de manager van de Pool Daniel Morelli tekst en uitleg over de situatie.

Het Formule 1-seizoen start op 13 maart in Bahrein. Mocht Kubica niet op tijd herstellen, dan komen de Braziliaan Bruno Senna en de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung in beeld om hem te vervangen.