EINDHOVEN - PSV heeft zaterdag diep in blessuretijd de derde nederlaag van het seizoen moeten incasseren. De ploeg van trainer Fred Rutten ging voor eigen publiek onderuit tegen ADO Den Haag: 0-1.

Wesley Verhoek maakte in de extra tijd het enige doelpunt, waarmee hij PSV een fikse dreun uitdeelde in de titelrace met FC Twente en Ajax.

Een week eerder had PSV tegen Willem II zelf diep in blessuretijd de overwinning gepakt, zaterdag viel het doelpunt aan de andere kant. Eerder dit seizoen hadden de Eindhovenaren in Den Haag al twee punten laten liggen (2-2).

Slordig

Op papier beloofde het een aantrekkelijk duel te worden tussen twee van de best voetballende ploegen in de eredivisie, maar in de praktijk kwam daar maar weinig van terecht. Zowel PSV als ADO speelde slordig en slaagde er slechts sporadisch in een geslaagde aanval op te zetten. Scheidsrechter Pol van Boekel moest regelmatig ingrijpen om ruziënde spelers uit elkaar te halen.

Zo duurde het halverwege de eerste helft een minuut of drie voordat PSV een hoekschop kon nemen, aangezien diverse spelers het met elkaar aan de stok hadden. Ola Toivonen (PSV) en Ramon Leeuwin (ADO) kregen daarbij geel. De hoekschop van Balázs Dzsudzsák haalde uiteindelijk de eerste paal niet eens.

Miscommunicatie

De thuisploeg had voor rust wel een licht overwicht, maar zette dat nauwelijks om in kansen. De grootste mogelijkheid ontstond na miscommunicatie tussen ADO-doelman Gino Coutinho en Aleksandar Radosavljevic.

Orlando Engelaar had de bal daardoor voor het inschieten, maar hij trapte naast. Vlak voor rust mocht Dzsudzsák met zijn beruchte linkervoet aanleggen voor een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel. De Hongaar zag zijn poging rakelings langs het doel vliegen.

Chaos

ADO, dat de tweede seizoenshelft was begonnen met overtuigende zeges op sc Heerenveen en Excelsior, kwam na rust steeds beter in de wedstrijd en brak een aantal keren gevaarlijk uit. Zonder te imponeren bleef PSV echter de gevaarlijkste ploeg.

Coutinho werkte met zijn voeten een vrije trap van Dzsudzsák van de lijn en tikte enkele minuten later een schot van Erik Pieters uit de kruising. Spits Danny Koevermans, die de voorkeur had gekregen boven Marcus Berg, kreeg een kwartier voor tijd zijn enige kans van de wedstrijd maar schoot de bal te slap in.

In blessuretijd kreeg het tegenvallende duel alsnog een winnaar. Verhoek profiteerde dankbaar van chaos in de PSV-defensie bij weer een snelle uitbraak van ADO: 0-1.