LONDEN - Manchester United heeft zaterdagavond in de Premier League een nederlaag geleden. De koploper verloor verrassend bij Wolverhampton met 2-1. Edwin van der Sar stond in het doel bij ManUnited. Voor de lijstaanvoerder was het de eerste nederlaag in deze competitie.

Arsenal stond na tien minuten spelen al met 0-3 voor. Theo Walcott, Johan Djourou en Robin van Persie waren de doelpuntenmakers. Een kwartier later was Van Persie met zijn tweede doelpunt de maker van de 0-4.

Kort na rust ontving Diaby de rode kaart na een slaande beweging richting Joey Barton. Newcastle zette druk, maakte de eerste goal via een strafschop van Barton en het geloof was terug.

Een goal van Leon Best, opnieuw een strafschop van Barton en een poeier van voormalig Twente-speler Cheick Tioté zorgden ervoor dat beide ploegen een punt overhielden aan het duel.

Van der Vaart

Manchester City naderde nummer twee Arsenal tot op één punt. Door drie treffers van Carlos Tevez werd West Bromwich Albion verslagen, 3-0.

Tottenham versloeg Bolton met 2-1. Rafael van der Vaart scoorde voor de Spurs uit een strafschop de 1-0. Twee minuten later miste hij een strafschop. In de laatste minuut scoorde Nico Kranjcar het winnende doelpunt.

Saha

Er waren meer doelpuntrijke duels in de Premier League. Met John Heitinga won Everton met 5-3 van Blackpool.

Louis Saha scoorde vier keer voor de thuisclub in Liverpool. Wigan versloeg Blackburn met 4-3. James McCarthy maakte er twee voor de winnende formatie.