KEULEN - Bayern München heeft zaterdag in de Bundesliga verloren bij 1. FC Köln. De thuisclub won met 3-2. Halverwege stond de ploeg van de Nederlandse trainer Louis van Gaal nog op voorsprong, 2-0.

Bayern, zonder de zieke Arjen Robben, liep uit door treffers van Mario Gomez en Hamit Altintop. Na de hervatting scoorde Köln via Milivoje Novakovic (2) en Christian Clemens.

''We hebben dit aan onszelf te wijten'', zei Bayerns aanvoerder Philipp Lahm. ''In de tweede helft zijn we heel ver teruggevallen. We maakten simpelweg veel te veel fouten.''

Bayern zakte door de nederlaag naar de vijfde plaats. Mainz, dat gelijkspeelde tegen Werder Bremen (1-1) is nu derde.

Dan komt Hannover, dat op eigen veld Wolfsburg (1-0) versloeg. Leverkusen blijft tweede, ondanks het verlies (1-0) bij Nürnberg.

Braafheid

Edson Braafheid heeft zaterdag in het duel tussen Hoffenheim en Kaiserslautern de rode kaart gekregen.

De Nederlander, die in de winterstop overkwam van Bayern München, werd tien minuten voor tijd uit het veld gestuurd. De verdediger van Hoffenheim was als invaller binnen de lijnen gekomen.

Forse overtreding

Braafheid maakte na 73 minuten zijn debuut voor Hoffenheim. De voormalige linksback van FC Twente kreeg zes minuten later rood, na een forse overtreding op Christian Tiffert.

Hoffenheim won de wedstrijd wel, 3-2. Ryan Babel was basisspeler bij de club. De van Liverpool overgekomen aanvaller scoorde niet.