MEMPHIS - De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben vrijdag (plaatselijke tijd) een triest record geëvenaard in de NBA. De ploeg verloor in de wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies (112-105) voor de 23e keer op rij. Dat is de langste negatieve reeks in de geschiedenis.

In het seizoen 1995-1996 hadden de Vancouver Grizzlies deze negatieve reeks als eerste. In het seizoen 1997-1998 evenaarden de Denver Nuggets dit record.

"Dit is heel hard. We zijn alleen maar bezig om niet te verliezen. We kunnen ze toch niet allemaal verliezen, daarom moeten we ons aan vasthouden", aldus center J.J. Hickson na afloop.

De Cavaliers, die vorig jaar juli sterspeler LeBron James zagen vertrekken, wonnen op 18 december voor het laatst.

Mavericks

De Dallas Mavericks behaalden tegen de Boston Celtics hun zevende zege op rij: 101-97. De Duitser Drik Nowtizki had met 29 punten een belangrijk aandeel in de winst. Ray Allen maakte 24 punten voor de Celtics.

De San Antonio Spurs wonnen met 113-100 van de de Sacramento Kings. Tony Parker was topscorer bij de Spurs met 25 punten. Francisco Elson zegevierde met de Utah Jazz. De ploeg van de Rotterdammer won met 113-106 van de Denver Nuggets. Elson kwam ruim negen minuten in actie en maakte twee punten.