DORTMUND - Schalke 04 heeft vrijdagavond aan de topper bij koploper Borussia Dortmund een punt overgehouden. Beide ploegen scoorden niet: 0-0.

Er zaten ruim 80.000 toeschouwers op de tribune, die zagen dat Dortmund wel beter was maar doelman Manuel Neuer niet kon passeren.

Klaas-Jan Huntelaar startte bij Schalke in de basis, incasseerde een gele kaart en werd drie minuten voor het einde gewisseld.

Ondanks het gelijke spel heeft Borussia Dortmund nog twaalf punten voorsprong op nummer twee Bayer Leverkusen, dat zaterdag bij FC Nürnberg in actie komt.

Dominant

Borussia Dortmund was vrijdag de aanvallende en dominerende ploeg, maar miste voorin het noodzakelijke fortuin. Als de ploeg Neuer eenmaal wist te passeren, redde het houtwerk Schalke.

Lucas Barrios en Mario Götze raakten voor de koploper in de tweede helft de paal.

In de eerste tien minuten van het duel trad doelman Neuer al reddend op bij doelpogingen van Götze, Jakub Blaszczykowski en Mats Hummels.

Schalke kreeg in de tweede helft een geweldige kans op de winnende treffer.

De Spanjaard Raul bood Jose Manuel Jurado een grote kans. Diens schot werd door verdediger Lukasz Piszczek op de doellijn gekeerd.