AMSTERDAM - Alberto Contador komt terug op zijn eerdere uitspraak dat hij stopt als hij definitief voor een lange periode wordt geschorst voor zijn positieve test op clenbuterol tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk.

“Ik ben van gedachten veranderd. Vanwege alle steun die ik krijg, kan ik niet zomaar stoppen met fietsen”, vertelt de klimmer op de website VeloNews. “Ondanks deze zaak voel ik me redelijk. Ik probeer me nu zo goed mogelijk te verdedigen.”

De coureur van Saxo Bank hoorde vorige week dat de Spaanse wielerbond RFEC hem een jaar wil schorsen. Tot 9 februari heeft hij de tijd om aanvullende documentatie in te dienen die zijn onschuld aan moeten tonen.

Bekentenis

Contador is het niet eens met de visie dat hij een eenjarige schorsing maar beter kan accepteren omdat de standaardstraf voor een dopingovertreding twee jaar is.

“Ik leg me nergens bij neer, want ik ben onschuldig. Als ik hier niet tegen protesteer, is dat hetzelfde als een bekentenis afleggen.”

Giuseppe Martinelli, zijn oude ploegleider bij Astana, riep Contador donderdag op de strijd te staken.

“Vanuit praktisch oogpunt is dat wellicht beter, maar ik heb geen misstap begaan. Stel dat een agent je op straat aanhoudt en voor vijf jaar de cel in gooit. Moet je dat dan ook accepteren omdat hij je ook voor tien jaar achter de tralies had kunnen zetten?”

Nieuw licht

Contador heeft de goede hoop dat het schorsingsvoorstel van de RFEC niet wordt omgezet in een besluit. “We zullen enkele interessante argumenten over het voetlicht brengen die wellicht een heel nieuw licht op deze zaak werpen.”

Als de RFEC vasthoudt aan de eenjarige schorsing, verliest de klimmer ook zijn eindzege in de Tour de France van 2010 aan Andy Schleck.