GENEVE - De FIFA heeft het beroep van de Tahitiaan Reynald Temarii en de Nigeriaan Amos Adamu tegen hun schorsing afgewezen.

Dat bericht de FIFA op zijn website. De Engelse krant Sunday Times onthulde dat de twee bereid waren hun stem voor de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 te verkopen.

Temarii werd voor een jaar geschorst, Adamu voor drie jaar. Advocaat Geraldine Lesieur van Temarii overweegt nu een beroep in te stellen bij de Zwitserse burgerlijke rechtbank. ''Dan kan de zaak van meneer Temarii worden onderzocht door onafhankelijke rechters.''

De FIFA schorste met Slim Aloulou, Amadou Diakite, Ahongalu Fusimalohi en Ismael Bhamjee vorig jaar nog vier leden voor mogelijke betrokkenheid bij corruptie rond de verdeling van de WK's. Van Aloulou, Diakite en Fusimalohi werd het beroep vrijdag gedeeltelijk gegrond verklaard.

Geldboetes

De straf van Aloulou ging terug van twee jaar schorsing naar één jaar. Diakite en Fusimalohi mogen in plaats van drie jaar nu twee jaar geen voetbalgerelateerde activiteiten verrichten. Bhamjee ging destijds niet tegen zijn straf in beroep.

Temarii, Adamu, Aloulou, Diakite en Fusimalohi moeten ook geldboetes, variërend van 5000 tot 10.000 Zwitserse francs, betalen.

Zowel Temarii als Adamu maakte tot eind vorig jaar deel uit van het uitvoerend comité van de FIFA. Beiden mochten vanwege hun schorsing echter niet stemmen bij de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022.