AMSTERDAM - Als laatste van de topteams heeft McLaren-Mercedes vrijdag haar Formule 1-wagen voor 2011 gepresenteerd. De MP4-26 werd in Berlijn onthuld door de monteurs van de Britse renstal, die de auto ter plekke in elkaar zetten.

McLaren heeft voor een agressieve aanpak gekozen waar het het design van de nieuwe wagen betreft. Daarmee kan de creatie als meest vernieuwende van alle tot nu toe getoonde ontwerpen worden bestempeld.

De sidepods, waarin onder meer de radiateurs zich bevinden, wijken flink af van die van de MP4-25. Ook de airbox, de luchthapper boven het hoofd van de coureur, is bijzonder vormgegeven. De voor- en achterkant van de nieuwe auto lijken veel op die van zijn voorganger.

Pirelli-banden

Lewis Hamilton en Jenson Button blijven aan als coureursduo. Beide Britten verschenen de afgelopen dagen tijdens de eerste testsessie in Valencia op de baan met de auto van 2010, waarmee vooral werd bekeken hoe de nieuwe Pirelli-banden zich gedragen.

McLaren koos ervoor om extra tijd aan de MP4-26 te besteden in de fabriek en in de windtunnel, in plaats van op het circuit.

De MP4-26 neemt wel deel aan de tweede testweek, die 10 februari aanvangt in het Spaanse Jerez de la Fronterara. Daarna volgen nog twee testmogelijkheden, in Barcelona en Bahrein. In Bahrein vindt op zondag 13 maart tevens de eerste Grand Prix van 2011 plaats.

McLaren MP4-26 gepresenteerd