AMSTERDAM - Wesley Sneijder heeft donderdag na bijna twee maanden blessureleed met een doelpunt zijn rentree gemaakt bij Internazionale. De middenvelder viel in tijdens het geflatteerd gewonnen uitduel van zijn ploeg in de Serie A tegen degredatiekandidaat Bari.

Sneijder kwam na een uur spelen in het veld voor spits Diego Milito. Tien minuten later was de Utrechter betrokken bij de openingsgoal, die kwam van de voet van de Marokkaan Houssine Kharja. Die nieuwkomer maakte zijn eerste treffer in dienst van de regerend landskampioen.

De wedstrijd in Bari stond bol van opstootjes en felle discussies, wat het spel niet bepaald ten goede kwam.

Cristian Chivu spande de kroon. De Oud-Ajacied trakteerde Bari-verdediger Marco Rossi op een vuistslag in diens gezicht.

Tuchtcommisie

Scheidsrechter Andrea Romeo ontging de doldrieste actie van de Roemeen en greep niet in. Het is aan de Italiaanse tuchtcommisie of het verhaal nog een staartje krijgt voor Chivu.

Een forse overtreding van Inter-verdediger Marco Materazzi bestrafte de leidsman kort daarna met geel, waar rood eveneens meer op zijn plaats was geweest.

Meer voetbal

Sneijder bracht met zijn invalbeurt iets meer voetbal in de ploeg, waardoor de counter van Inter beter ging lopen. Hij stond dan ook aan de basis van de 2-0.

Ter hoogte van de middenlijn veroverde de WK-finalist de bal, om Giampaolo Pazzini vervolgens op Bari doelman Jean-François Gillet af te sturen. Die rondde beheerst af.

In de slotseconden was het Sneijder zelf die zijn rentree na een dijbeenblessure met een doelpunt bekroonde. Hij kreeg de bal op vijf meter van het doel voor zijn voeten, waarna inschieten een koud kunstje was. De eindstand werd daarmee bepaald op 3-0.

Derde plaats

Door het positieve resultaat tegen de hekkensluiter in de Serie A steeg Inter naar de derde plaats.

De achterstand op koploper AC Milan nog nog zeven punten, maar de grote rivaal heeft nog wel een duel meer gespeeld. Het verschil met de nummer twee Napoli is slechts twee punten.

Sneijder scoort bij rentree